Iedereen heeft het thuis wel staan. Ergens op zolder in een doos of stoffig in de kast. Super-8 films, videobanden of ander beeldmateriaal die al jaren niet meer zijn bekeken, omdat de afspeelapparatuur niet meer werkt.

 

Dit beeldmateriaal kunt u bij ons laten digitaliseren. De beelden worden voor u op zo hoog mogelijke kwaliteit op DVD, USB-stick of hardeschijf gezet. Zo blijven de beelden goed bewaard en kunt u ze nog jaren bekijken.


VHS, Cameratapes, Betamax en S-VHS:

Zijn deze tapes altijd op een droge plek bewaard? Dan kunt u er bijna wel vanuit gaan dat de tapes nu nog goed afspeelbaar zijn. Wees wel voorzichtig met afspeelapparatuur die al jaren stilgestaan heeft, deze kunnen de tapes namelijk onherstelbaar beschadigen.

Wij controleren vóór het digitaliseren wel altijd de kwaliteit van de tapes. Mochten de beelden slecht blijken te zijn maakt u geen kosten.


Dia's en foto-negatieven:

Dia's en fotonegatieven worden bij ons standaard op de maximale kwaliteit ingescand (4.000 dpi). Daarnaast wordt er tijdens de scan een beeldcorrectie uitgevoerd wat 95% van de beschadigingen en oneffenheden uit het beeld filtert.

Heeft u grote aantallen, maar wilt u eerst de kwaliteit testen? Dan mag u tot maximaal 5 dia's bij ons inleveren. Deze scannen we voor u in en u ontvangt ze binnen een paar dagen via email. Dit doen we kosteloos, maar de beelden worden wel voorzien van een watermerk.


Super-8, Single-8 en Dubbel-8:

Projectiefilm valt bij ons allemaal onder de noemer Super-8. Zowel films mét als zonder geluid kunnen we digitaliseren. De films worden op hoge resolutie "frame-by-frame" ingescand. Dit geeft vloeiend lopend beeld en ook het scherpst mogelijke beeld.


USB stick, externe harddisk of DVD:

Het probleem van de meeste beelddragers van vroeger is dat deze niet eeuwig goed blijven. De kwaliteit gaat na verloop van tijd hard achteruit. Wanneer het eenmaal gedigitaliseerd is blijft het in principe voor altijd goed bewaard. Een DVD blijft ongeveer 40 jaar goed, maar met het oog op de toekomst adviseren wij toch steeds meer om het op een USB-stick of harddisk te laten zetten. De films zijn dan gewoon afspeelbaar op elk type smart-tv en natuurlijk op uw PC, laptop, telefoon of tablet.


DVD converteren (omzetten naar USB stick):

Heeft u DVD's en wilt u deze laten converteren? Dat kan natuurlijk ook.

Wij maken hier dan bewerkbare bestanden van en zetten deze voor u op USB-stick of externe harddisk.

VHS - VHS-C - Super8 - Hi8 - Video8 - Dia's - MiniDV

Digitaliseren in Alkmaar


Kom voor vragen bij ons langs in de winkel, of stuur een email.VHS - VHS-C - Super8 - Hi8 - Video8 - Dia's - MiniDV

Deze type films kunt u bij ons professioneel laten digitaliseren.

De beelden worden op hoge kwaliteit op DVD gezet.

Videoband op USB

Beeldmateriaal digitaliseren in Alkmaar

FILMS DIGITALISEREN IN ALKMAAR